Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 24 oktober 2011

Mäster Martins nya kläder.

För en vecka sedan fick jag börja jobba med min alldeles egna kavaj. Tidigare har jag bara hjälpt till med lite foder och gjort massor av prover på diverse fickor. Det var nervöst men det har gått fint! Jag är väldigt glad över att jag får arbeta med ett tacksamt tyg. Som även faller mig mycket i smaken. Kavajen ska bli till min Mäster.


Här ser vi framstycket. Direkt från tillskäraren, redo att märkstickas...


När man lyfter blicken från arbetet möts man av detta, kreativ koncentration och ömma bakar..Ena framstycket, här formpressat och fast tråcklat med Vatulinet (som jag tidigare presenterat för er) Och på bilden nedan, tada!! Färdig till första provning. Mycket nöjd än så länge..
Och nu har jag börjat färdigställa västen till första provning. Det har inspirerat mig väldigt mycket till att börja göra några fina västar till mig själv. Så, så fort jag får en timme eller två till övers.... om jag ändå hade en eller två timmar till övers....

5 kommentarer:

 1. Här går det undan! Skönt att du får göra nåt på riktigt och inte bara sitta och sy fickor.

  SvaraRadera
 2. Gud vad intressant! Vet du om det finns någon speciell anledning till att den lösa sidan sitter ihop med framstycket? Vore kul att veta!

  Mvh
  /Johanna

  SvaraRadera
 3. hej johanna!
  nä inte mer än att mäster martin vill ha det så. han tycker om den modellen. mitt under armen sätts en "lindvall" fast. en liten tygremsa kan man säga.
  jag lär väl förstå för och nackdelarna längre fram i min utbildning må jag tro. Tack för visat intresse. det gör mig glad

  SvaraRadera
 4. Roligt med sånt. Jag är en själv en riktig sucker för herrskrädderi och utbildade mig halvt. Fortfarande mitt största intresse!

  Din blog är redan inlagd bland favoriterna :)
  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Men så fint att ni sitter på borden. Det är precis så jag föreställer mig att det ska vara om man skulle kika in:)

  SvaraRadera