Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 24 oktober 2011

Mäster Martins nya kläder.

För en vecka sedan fick jag börja jobba med min alldeles egna kavaj. Tidigare har jag bara hjälpt till med lite foder och gjort massor av prover på diverse fickor. Det var nervöst men det har gått fint! Jag är väldigt glad över att jag får arbeta med ett tacksamt tyg. Som även faller mig mycket i smaken. Kavajen ska bli till min Mäster.


Här ser vi framstycket. Direkt från tillskäraren, redo att märkstickas...


När man lyfter blicken från arbetet möts man av detta, kreativ koncentration och ömma bakar..Ena framstycket, här formpressat och fast tråcklat med Vatulinet (som jag tidigare presenterat för er) Och på bilden nedan, tada!! Färdig till första provning. Mycket nöjd än så länge..
Och nu har jag börjat färdigställa västen till första provning. Det har inspirerat mig väldigt mycket till att börja göra några fina västar till mig själv. Så, så fort jag får en timme eller två till övers.... om jag ändå hade en eller två timmar till övers....

måndag 17 oktober 2011

Albert Slippers

Såg en intervju med min favorit Ryan Gosling och BAM!
Där var de, på hans fötter. Ett par svarta Albert Slippers.
Och nu vill ja ha ett par att ha på mina fötter när jag är på Bauer.
Ett par handgjorda kan man beställa hos Broadland Slippers. Jag vill beställa dem nu för det tar ca en månad innan de är klara. Men hjälp! vad har jag för storlek? Är det någon därute som har koll på Brittiska sko storlekar? Mina fötter är ståtliga 40 eller 41. Bäst skulle vara något mittemellan.

tisdag 11 oktober 2011

Vatulin, märkstickningar och fickor...

... är väl i stort sätt det jag jobbat med senaste veckan. Vatulinet blev jag introducerad till idag och jag hoppas att jag kommer få en inblick i hur det fungerar i morgon. Jag ställer frågan "varför.." 100 gånger om dagen. Men Mästaren svarar bara lite stillsamt "det kommer du märka".


Klippte till stora vatulin bitar som fick bada i skållhett vatten i köksvasken. Lagom romantiskt. Men det blev fint när jag hittade en gammal stege som fick agera torkställning.


Vatulinet är gjort av tagel och är själva stommen i en kostym. Man formar och bygger fram en perfekt kavaj som passar kundens alla små eller stora egenskaper. Resten av veckan blir nog väldigt spännande.

tisdag 4 oktober 2011

Följ Lobb Shoemakers..


En härlig slideshow i hur man tillverkar riktiga skor bjuder hantverkarna hos Lobb på.
Klicka här för att se den!

lördag 1 oktober 2011

Bauer, day one...


Spenderade hela dagen med att pikera underkragar.
När dagen var över blödde mina ögon, och mina höfter hade låst sig pga allt på bordet sittande.
Noterade följande:
Måste gå på Friskis och ta hand om min kropp. Inga ursäkter nu!
Jag måste bli snabbare på att pikera.
Jag måste sy en kudde.

Eftersom jag var så upptagen med att pikera så tog jag inte många foton. Men bjuder här istället på ett som föreställer baksidan på mitt nya klännings projekt.