Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 23 april 2011

Band Battle!

Billie, Ready to go to Chicago to check out the Band Battle.

Handsome Rickard at the piano.

Gentleman & Gangstars

Handsome Fred and his Orchestra.

Handsome Emil.

Miriam

Handsome Christopher.

Handsome Anders.

tisdag 19 april 2011

Summer dress!



Har precis avslutat denna sköna sommarklänning. Meningen är att den ska säljas tillsammans med lite annat gott på årets upplaga av Herräng Dancecamp.

Men om någon skulle vara intresserad så går det förstås att köpa den här och nu. Rakt av från mig, utan mellanhänder och då blir den såklart billigare.
Priset ligger på 780 kr.

Byst ca 86-88 cm

Midja 69-70 cm


Det är bara att maila mig på Billieblack@hotmail.com om ni är intresserade.

tisdag 12 april 2011

At the circus..


På Fredag är det premiär för "Water for Elephants". Och det har jag tänkt gå på. Vet dock inte vad man ska ha för förväntningar. Det ser ju fantastiskt ut, men Robert Pattinson? Oh I dont know... Jaja jag kommer i alla fall få njuta av cirkus konster a la 30 tal.
Gör man som jag, älskar det gamla cirkus/karnival livet så får man inte missa den fantastiska HBO serien "Carnival".

(Carnival)

Den moderna cirkusen, så som vi känner till den, uppkom i England under senare delen av 1700-talet. Det var före detta kavallerister som hade shower där de gjorde konster på sina hästars ryggar. Senare bjöds det in akrobater, lindansare, clowner med flera och den moderna cirkusen var fulländad. Dessa sällskap reste runt och roade folk så gott de kunde.

I Sverige blev Gävle cirkusens huvudstad. Gävle var en perfekt övervintrings stad pga läget. Därifrån var det lätt att starta sin turné norr eller söderut, eller så tog man båten över till Finland. På så vis kom många pojkar och flickor födda i Gävle att ägna sig åt cirkus livet.
På 1890-talet var cirkusen som mest populär här i Sverige, idag är det svårt att bedriva cirkusverksamhet pga diverse bestämmelser. Tanken på att inte kunna ta sina eventuellt framtida barn på Cirkus känns ju sorgligt. Vi får se hur det artar sig...

( bild från "The Circus 1870-1950")

Taschen, ni vet bokförlaget med alla fantastiska böcker, har även gett ut en enorm bok om detta ämne. Den kan man sitta och bläddra i en hel dag. Boken spänner över 1870-1950 med massor av foton och affischer. Jag hittade mitt ex hos "Konst-ig" Åsögatan här i Stockholm. Man kan säker beställa den på nätet någonstans men den är som sagt var ENORM och det kan ju bli dyrt med frakt.

( bild från "The Circus 1870-1950")

Ebay goodies!