Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 30 mars 2011

This is why I love HBO...

.. It's all about details.



Och i det här fallet Ann Roth. Nu kan man på youtube kolla på denna underbara 30 minuter långa "making of" film. Helt underbart och jag kan verkligen inte hålla mig!
Bara det att man slipper alla (annars så vanliga) bröllopsliknande håruppsättning som försöker glänsa i takt med solen (med hjälp av ton av hårspray), gör att jag darrar av lycka. Inget plastigt, bara väldigt väldigt trovärdigt och underbart.

söndag 20 mars 2011

Jag kan inte mer än att..



.. be om ursäkt för mitt dåliga bloggande. Men jag har en ursäkt. Och den lyder: Jag och E håller på att flytta vårt pick och pack till Aspudden här i Stockholm. Efter den 26:de utlovas mycket mer bloggande från min sida! Så länge får ni dregla över Bette Davis, som är min idol och inspirationskälla för den stundande klippningen av mitt hår.

tisdag 15 mars 2011

Ebay!!!

Now when spring is comeing I start to hunt for new clothes on ebay. Here are two darlings that dont fit me:

Lace

Lavender

tisdag 8 mars 2011

The Cameraman's Revenge

Oh I just love stop-motion. Just look at this amazing short movie made 1912.

måndag 7 mars 2011

A - Alfabet


Ordet Alfabet bildas av de två första bokstäverna i det grekiska alfabetet, alpha och beta. Alla västeuropeiska alfabet härstammar från det latinska, och i Sverige började man använda alfabetet för att skriva Svenska runt år 1200.
Många kanske känner igen dessa Märkdukar som brukar pryda väggar i gamla hem. Dessa gjordes av unga flickor som övade upp sina broderi kunskaper. Och användes senare när det var dags att märka tex linnet med år och monogram.
De äldre märkdukarna har oftast två varianter av alfabetet. Även siffror och diverse symboler, tidstypiska motiv och bårder.


På 1830-talet utkom för första gången färdigtryckta mönsterark med alfabet och monogram. Oftast var det garnfabrikanterna som tryckte upp stora upplagor av dessa populära ark. Nya konstruktioner av bokstäver blommade upp och i slutet av 1800-talet hjälpte även vecko- och damtidningarna till med att sprida nya fantasifulla bokstäver att brodera på sitt linne eller sina underkläder.


(Detta band av Hemmets handarbets lexikon innehåller flera alternativ på alfabetet)