Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 20 februari 2011

A- Aidaväv


Aidaväv, är precis det som ni ska fråga om i sy tillbehörs butiken om ni är nybörjare på prydnads söm eller helt enkelt bara vill göra ett fint kors-stygns broderi. Tyget är grovt och av en genombruten bindning som gör det speciellt lämpat till just prydnads söm. Går att köpas i olika grovlekar och färger.

På nätet kan man köpa Aidaväv här:
Ateljé Margaretha
Vartofta garn



Det var något år sedan jag sist tog mig an korsstygn. Det var dessa två döda fåglar. Man önskar man kunde sitta och hålla på med tidskrävande pyssel hela tiden. Men det funkar ju inte tyvärr.

.

lördag 19 februari 2011

A- Aemilia Ars


Aemilia Ars, var en förening som startades år 1900 i Bologna. Meningen med denna förening var att återuppliva gamla traditionsrika handarbets tekniker. Resultatet blev så pass bra att det idag är svårt att skilja deras arbeten från original arbeten. Speciellt på sängkläder ,bordsdukar och andra vardags föremål som användes redan på 1500-talen. Men Aemilia Ars handarbetare gjorde även modernare föremål som solfjädrar och lampskärmar.


Idag är föreningen mest ihågkommen för sina spetsar men det ska inte glömmas att de ville försöka återuppliva andra hantverk bl.a metall och trä arbeten. Och på många plan påminde deras arbete om Arts & Crafts rörelsens i England.

Fördjupa dig lite mer om Aemilia Ars på följande sidor:
Italian Needlework (länk till bloggens Aemilia Ars mapp)
The Textile Blog

.

Projekt Hemmets handarbets lexikon..

..startar idag. Och vad är det undrar ni? Jo, min mamma har givit mig alla sina 20 band av Hemmets Handarbets lexikon. Jag tycker dessa böcker är fantastiska. För inte nog med att det är ett bra lexikon, utan det är fullt med små beskrivningar över diverse tekniker.
Och i hopp om att jag ska lära mig lite så tänkte jag mata igenom dessa band och skriva lite om det jag tycker är intressant.


Är man själv sugen på att köpa detta lexikon så säljs de ganska ofta på tradera. Just nu säljs alla 20 band. Klicka HÄR för att komma till auktionen.

tisdag 15 februari 2011

Trasig..


..dator..

Därav inte mycket bloggande för tillfället. Men snart får jag en ny och det första jag ska göra då är att klämma denna lilla magiska pärla.

tisdag 1 februari 2011

The Age of Wonder..


I morgon (onsdag) släpps en film som heter Creation. Jag tog hem den i tron om att det var en vanlig hedelig gammal tant snusk rulle men den var sååå mycket mer! Vad glad man blir! Ett kostymdrama man kan rekomendera utan att behöva skämmas.


Den handlar om Charles Darwin och den förvirring som uppkom när gud krockade med vetenskapen. Väldigt vackert foto!

Jag vill även passa på att rekomendera den bok jag just nu läser. Tycker man att det är spännande med vetenskapsmän och forskning under 1700-1800 talen så ska man absolut läsa The Age of Wonder.