Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 13 januari 2011

Justin Townes Earle..

..just out from rehab and looking sharper then ever!

Har alltid gillat Justins stil men det gör ju inget att han själv ser lite pigg och fräsch ut! Mycket klädsamt indeed! Jag blir så glad när jag ser hans framträdande hos Letterman. Om han själv vill så kommer han ha en lång karriär. Talangfull som han är.

tisdag 11 januari 2011

A.W Bauer

Jag har precis kommit från ett möte med Frederik Andersen på A.W Bauer. Det var som en liten dröm att få kliva in i deras lilla värld.
A.W Bauer är ett unikt skrädderi som arbetar precis så som skräddarna gjorde för 100 år sedan. Här arbetar händer, inte maskiner.
Och gissa om jag är spänd, jag har nämligen chans att få en lärlings plats på just detta ställe.


Den här bilden har jag lånat från Welldressed. Frederik står framför en liten del av tygutbudet. Främst tyger från England och Skottland.
Några som också arbetar med sina händer är vävarna på Harris Tweed i Skottland. De har även en fantastiskt mysig film om deras historia.Mer om Bauer kommer ni nog höra av, jag hoppas på lite studie dagar här framöver.

måndag 3 januari 2011

May the new year be a happy one!

Iför min favorit klänning tågade jag och Emil iväg till en galet trevlig tillställning i Gröndal. Tack så mycket Andreas och Susanna och alla andra som var där. Hoppa att alla ni andra därute hade det lika trevligt som vi när vi välkomnade det nya året!
Sådär ja! Nu är det nya tag som gäller.
Har lite planer för det nya året. Lite kurser ska matas av på Tillskärar Akademin och Antikskolan. En tripp till Vilnius och kanske Como. Det känns som ett bra år hur som helst.

lördag 1 januari 2011

Sybil Andrews made my day.

Tillers of the soil, Sybil Andrews.

Idag upptäckte jag en konstnärinna som är värld all beundran. Jag älskar dessa Linoleum tryck. Så mycket så jag funderar på att själv gå och införskaffa lite material.
Sybil Andrews heter denna fantastiska kvinna. Hon föddes i England 1898 och började ställa ut sina tryck 1921, endast 23 år ung. Och detta gjorde hon enda fram till krigs utbrottet 1939. Efter kriget bar det av till Canada och hon fortsatte sin konst karriär där enda fram till 1992 då hon dog, 94 år gammal.

Water jump, Sybil Andrews.

Otter hunt, Cybil Andrews.

Sybil Andrews jobbade tätt ihop med Cyril Edward Power. Det märker man direkt när man tittar på deras verk.
Whence and Whither? , Cyril Edward Power.