Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 november 2010

Hur man lappar lapptäcke med sexkanter..


Steg 1: Du behöver en mall i papp. Kan vara lite kruxigt att få till en sexkant men man får mäta och mäta tills den blir så perfekt som det går.


Steg 2: Sen klipper du ut tyg lappar med ca 1 cm söms mån. Här är det inte så noga om det blir rakt eller inte.


Steg 3: Vik över alla kanter och fäst med tejp. Jag använder en vanlig frystejp. Sen stryker man på rätsidan med ett strykjärn.


Steg 4: ta bort tejpen och tråckla sidorna, så att de håller sig på plats.


Så här ser det ut på rätsidan.


Steg 5: lägg 2 st sexkanter med rätsidan mot varandra och sy ihop dem. Sen är det bara att sy på...


torsdag 25 november 2010

Årets Julklapp!!!

Är minsann ett stickat fodral till din laptop!


Är du också trött på alla tradiga, plastiga fodral till dina elektriska vänner? Billie Black har nu lösningen till datorn... (och hennes pojkvän har lösningen till Iphonen. Men det får jag presentera senare.)
Detta fodral går att beställa i många färger och storlekar. Stickad i stadigt garn och fodrad med bomulls tyg. Den kostar 600 kr och går att beställa via min mail: billieblack@hotmail.com
Beställ innan 10:de december så kommer den lagom till julafton.

tisdag 16 november 2010

Off to London!


For some Victoria and Albert, stuffed animals, tweed, fabric shopping, Rhythm riot and dancing.
The pile of clothes on the bed is ready. And Åsas dress got ready in time.. See you soon!


onsdag 3 november 2010

Regn och rusk, regn och rusk..

.. är det som gäller just nu. Och då tänkte jag passa på och tipsa om sånt man kan stoppa in i dvd/bluray spelaren och glömma bort just, regn och rusk.
Idag släpptes ju Pacific! (tur att jag vann 200 spänn i en medlems varvar tävlig på jobbet så det inte känns så blodigt att lägga ut 400 spänn. Skynda er att köpa den på Buylando, för om en vecka kostar den ännu mer!) Har ni inte sett Band of Brothers, så är det skandal! Åtgärda det genast!
Pacific är dock INTE en uppföljare som många tror utan man kan se den utan att ha sett Band of Brothers.


Sen släpptes också en till HBO serie idag. (behöver väl inte påpeka längre att allt HBO rör vid blir guld) Nämligen Bored to death. I denna serie får vi följa Jonathan Ames (Jason Schwartzman). Som bokstavligen är uttråkad och för att sätta lite guldkant på tillvaron knäcker han extra (olagligt) som privat detektiv.

Och ska ni hyra film så tycker jag att det är det här som gäller: (klicka på länk för att se trailer)
The Cove
Skönheten och Odjuret
Du och jag
Oskuldens tid
Nowhere boy
Hemligheten i deras ögon
Första dagen på resten av ditt liv

.

måndag 1 november 2010

Schalen..

Jag är en flitig användare av schalar och tänkte skriva ett inlägg om just denna lilla tygbit. En schal är för mig ett välkommen liten kompis som gärna hjälper mig att täcka min frusna axlar, eller mitt hår som en lat dag kan vara lite för otvättat.

Vi européer mötte schalen (eller sjalen som den även kallas, namnet härstammar från Persien) för första gången när den kom med det Ostindiska kompaniet vid 1700-talets mitt. I form av den lyxiga schalen från Kashmir, Indien. som än idag hänger med som en lyxig accessoar.
När Empir stilen lite senare tågade in blev schalen ännu mer populär. Den stämde väl in till den mjuka vackra stilen och var nästan ett måste då tygerna blev tunnare.


1843 [Women’s fashion in ninet... Digital ID: 118374. New York Public Library

Vid 1870 försvann schalen som "Modeplagg" och höll sig borta fram till början av 1900-talet. Den försvann dock inte helt, den levde kvar som ett vanligt, kärt och folkligt kvinnoplagg.

Handbroderad Piano schal, tidigt 1900-tal.