Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 27 september 2010

The King's Speech


Top 5 listan:

1. Helena Bonham Carter


2. Jenny Beavan ( ansvarar för kostym, vilket hon även gjorde i Sherlock Holmes och Gosford Park)


3. Geoffrey Rush


4. Colin Firth
5. Ja, 30-talet såklart.
Resultatet blir The King´s speech och ser lite ut såhär.
Nedantill kan ni läsa vad som står på Imdb. Jag bara längtar, när ska den komma till Sverige?

"Tells the story of the man who became King George VI, the father of Queen Elizabeth II. After his brother abdicates, George ('Bertie') reluctantly assumes the throne. Plagued by a dreaded stutter and considered unfit to be king, Bertie engages the help of an unorthodox speech therapist named Lionel Logue. Through a set of unexpected techniques, and as a result of an unlikely friendship, Bertie is able to find his voice and boldly lead the country into war. "

torsdag 23 september 2010

Keeping myself busy..


Getting dressed..


..Bought myselfe a knitting machine today. Have no time for anything else, its just the machine in my head right now. So this is all I can offer today, two nice pictures by Emil.

lördag 18 september 2010

Lite som händer i Stockholm..

19/9 - 2 km Loppis i Aspudden. På Val-söndagen förvandlas hela
Hägerstens vägen till en gigantisk loppis.

23/9 - C.W Stoneking spelar på Mosebacke. Bättre musik går knappt att finna. Kolla Mosebackes hemsida, Rhythm Shack heter klubben.


27/9 - Kafferep, blekingegatan 20. Downey's Blomster & Jazz håller i ett litet kafferep. Såhär står det på facebook eventet:
"Kom och drick kaffe med dopp på den annars så trista vardagskvällen! Ta med en vän, en käresta, ett handarbete eller bara ett gott humör och ha det trevligt.

Fröken Miriam står för bak- och kaffeförsäljning vilket innehåller både vetebröd och småkakor, och Fröken Madelin står för trivsam musik i jazztoner.

Gör gärna en intresseanmälan i förväg på miriamparkman@gmail.com så att vi vet ungefär hur mycket som ska bakas. Kom ihåg att ta med kontanter.

Välkomna!

p.s Även tedrickare är välkomna d.s "

torsdag 16 september 2010

fredag 10 september 2010

Quilting..


.. jag har börjat göra ett lapptäcke. Det är ett jäkla jobb, men fint blir det. Jag har hittat lite short-tyger och lite bomulls tyger som legat och skräpat, för att få en ganska sjyst orginell look på täcket. Jag är inte så förtjust i de "lapptäcks tyger" man kan köpa i tygaffärerna. Men till mitt täcke köpte jag iaf detta tyg:


Det heter "Blue Clamshell, Gettysburg " och jag hittde det i en fin liten butik på etsy som heter Nauvoo Quilt Co. Där finns faktiskt en held del fina repro´s av 30-40-50-tals tyger och 1800-tals tyger. Här kommer några fler av mina favoriter:



torsdag 9 september 2010

Falling Whistles

(photo: Brooklyn Circus)

Har precis kastat iväg en beställning på 2 st visselpipor från Falling Whistles. Jag och Emil ska stödja rehabliteringen av barnsoldater i Congo. Och det ska vi göra med STIL!
100 % av pengarna går till barnen och du får en fantastiskt snygg visselpipa i härlig robust vintage style. DO IT! gå in och beställ idag! de verkar ta slut snabbt, och det är ju bra ...

"Be a whistleblower for peace in Congo. Read the story and buy the whistle. Proceeds go to rehabilitate and advocate for war-affected children." -Falling Whistles
Me and Emil just bought us some whistles. We want to support and isnt it great that you can do that in style!?

måndag 6 september 2010

Lite olika andra världskriget rullar..

Jag blev lite inspirerad av Miriam, när hon tipsade om Flamman och Citronen som man just nu kan se på Svt play. Jag brukar ofta tänka på vad det finns för filmer om andra världskriget som inte är en klassisk nazist-jude historia. Och att det är viktigt att upplysa allas öden under denna hemska period. Här är några rullar som jag ganska nyligen har sett:

Senast såg jag John Rabe.


En stor applåd för att tyskarna pratar tyska, japanerna pratar japanska, amerikanerna engelska osv. Det händer inte ofta och det gör att man får stor respekt för filmen. (exempel på film som inte håller sig till språket och faller pladask är "House of Saddam")

John Rabe handlar om just John Rabe, som ibland har kallats för "the Schindler of China". Rabe var en tysk affärsman (medlem av nazist partiet, intressant att se i filmen hur hans tilltro vacklar till just Hitler och Nazisterna) som lyckades rädda 250 000 kineser under nanjingmassakern genom att organisera en säkerhetszon.
Ulrich Tukur som spelar John Rabe kan man också se i "Das weisse Band". Har ni inte sett den så är den också att rekomendera.
I rollen som den amerikanska läkaren, som minst sagt är pessimistiskt inställd till Rabe, ser vi en av mina favoriter Steve Buscemi. Han gör kanske inte sin livs roll men det känns kul att han är med...

Nästa film är "A woman in Berlin", som är en jätte hemskt film som verkligen bryter ned en. FAST mycket viktigt, för jag har då aldrig sett en film som lyser upp det hemska ödet tyska kvinnor mötte när ryssarna intog Berlin.


Man får följa en anonym kvinnas kamp för överlevnad under de sista dagarna av andra världskriget. Jag tror inte jag vill berätta mycket mer än så. Jag tycker helt enkelt ni ska springa och hyra denna film, punkt slut!

Sen vill jag hylla "Max Manus "också.


Våra Norska grannars stora filmsatsning. Som tråkigt nog inte gick upp på bio (Vad jag vet?) eller nämndes vidare värst mycket i Svensk media.
Max Manus är kanske inte ett så bra exempel på en "udda" historia. Det finns en hel drös filmer om motstånds grupper. Men jag tycker den här är så bra. Snygg och välspelad, och jag undrar fortfarande varför Sverige inte kan lyckas med något liknande? När vi gör en påkostad storfilm så klämmer vi fram något så pinsamt som "Arn".
Regisörerna till Max Manus håller just nu på att spela in "Kon-Tiki". Hoppas på samma goda kvalite och kanske en bio visning? snälla?

lördag 4 september 2010

Ett litet paket på tradera.


Säljer ett litet paket med:
14 knappar
3 stick tidningar
4 mönster
Allt från 40 och 50-talet. Och annonsen på tradera kommer du till om du klickar HÄR!